Veer(le)kracht

NIEUWS, AGENDA & ACTIES

9 november 2023:
Mare, Bente en Manou, oud-klasgenoten van Veerle, hebben met hun Young Impact actie van school voor Stichting Veer(le)kracht EUR 90,- opgehaald door koekjes te verkopen. Daar zijn we heel blij mee. Dank, super lief meiden!

 

 

2 november 2023:
Vandaag gaf een afvaardiging van Stichting Veer(le)kracht presentaties aan de 1600 leerlingen van het 2College Durendael. De kerst- en voorjaarsactie van deze school (waarmee geld opgehaald wordt voor een goed doel) staan namelijk (o.a.) in het teken van Veer(le)kracht. Dank allemaal voor de energieke dag en jullie oprechte interesse. We zijn benieuwd naar jullie acties! 

 

13 oktober 2023:
Om het gezin van Veerle, haar vrienden en vriendinnen, neefje en nichtjes een hart onder de riem te steken, zorgde Efteling-medewerker Joep Koolen ervoor dat zij een avond lang gratis van een bezoek aan de Efteling konden genieten, als onderdeel van de jaarlijkse “WIJ als Ambassadeur”-actie. Duizendmaal dank Joep, ook aan al jouw lieve collega’s, voor een onvergetelijke avond!

 

3 oktober 2023
De Oisterwijkse Petanque Club (PCO) heeft een mooi bedrag bijeengebracht voor Stichting Veer(le)kracht tijdens hun ‘donderdagmiddag toernooi’. Wij zijn de PCO buitengewoon dankbaar voor deze prachtige donatie en hopen dat PCO ‘de bal nog lang laat rollen’ ten bate van goede doelen!

2 oktober 2023:
Vorige week zondag rende Roos von Burg voor het 2e jaar op rij de Ten Miles van Tilburg. Net als vorig jaar rende ze voor Veer(le)kracht en daarmee haalde ze een prachtig bedrag op! Dankjewel weer Roos!

4 september 2023:
Met de zon stralend over het prachtige Brabantse landschap reed team Veer(le)kracht gisteren Brabants Mooiste! Het was een top dag met een top opbrengst voor de stichting!

29 augustus 2023:
Het Britse Sky News maakte een indringend item over o.a. Jasmine Freeman, een 7-jarig meisje uit de UK met een ongeneselijke hersentumor. Dankzij alle donateurs van Stichting Veer(le)kracht kan de dappere, levenslustige Jasmine meedoen aan een trial van het PMC!

 

27 juli 2023
Tijdens de Tilburgse Kermis ontving Stichting Veer(le)kracht in het bijzijn van een afvaardiging van de Gemeente Tilburg een cheque van 1200 Euro, van Tiny Paashuis Hollandse Gabakskraam! Veel dank!

13 juli 2023:
Klas 4 van het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel heeft een pop-up store georganiseerd voor Veer(le)kracht, waarmee een groot bedrag is opgehaald. Veel dank aan alle docenten en leerlingen!

19 juni 2023:
Het Prinses Maxima Centrum bestaat 5 jaar. Vanwege deze mijlpaal stond op 14 juli jl. het programma Op1 in het teken van het PMC. Bekijk de hele uitzending, inclusief een heldere uitleg van Dr Van der Lugt (de arts van Veerle) over hersentumoren, via deze link 

5 juni 2023:
De opa van Veerle schreef al vele sprookjes over Kabouter Ker, waar ook Veerle verzot op was. Onlangs schreef hij een prachtig nieuw sprookje over deze Kabouter (en Veerle). Er zijn inmiddels al meer dan 120 boekjes verkocht!

 

4 mei 2023:
“De liefste straat van Gouda” overhandigde een mooie cheque aan de opa en oma van Veerle. Om haar leven te herdenken en haar missie te blijven steunen. Dankjulliewel, lieve bewoners van de Burgvlietkade-Gravin Jacobastraat! 

woensdag 8 maart 2023:

Woensdagochtend 8 maart 2023, toen dikke sneeuwvlokken naar beneden vielen, is onze mooie, lieve, krachtige en positieve Veerle op 13-jarige leeftijd heel rustig aan haar laatste reis begonnen.

 De afgelopen weken ging Veerle helaas snel achteruit. Maar wij zijn dankbaar dat haar ziekbed relatief kort is geweest.

Het verdriet van haar gezin, familie en dierbaren is groot. 
Tegelijkertijd overheerst trots. In haar veel te korte leven heeft Veerle met haar sterke en vrolijke karakter ontzettend veel mensen geinspireerd en als grondlegger en inspirator van Stichting Veer(le)kracht heeft zij haar verdrietige lot omgezet in iets van blijvende betekenis voor lotgenoten. 

Veerle is en blijf een grote inspiratiebron voor ons allemaal. In haar naam en geest zetten we Veerle’s missie met zoveel mogelijk Veerlekracht voort. De familie ontvangt en ervaart heel veel steun en zal Veerles kracht gebruiken om dit grote verlies een plek te geven. 

Grote dank gaat uit naar alle medewerkers van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie en specifiek Lisethe Meijer, de fantastische dokter die dag en nacht voor Veerle en haar gezin klaarstond. Hun toewijding en professionaliteit gaf Veerle en haar gezin verlichting in een ongelooflijk zware periode.

14 februari 2023:
Speciaal voor Valentijnsdag verkocht deze lieve keukenprinses dit weekend voor EUR 400,- aan koekjes voor Veer(le)kracht! Dankjewel Frederique!.

9 februari 2023:
Ingmar had geld opgehaald met lege flessen verzamelen. Als verrassing kwam hij het bedrag aan een neefje van Veerle overhandigen. Een echte Veerlekrachtpatser! Dankjewel Ingmar! 

20 januari 2023:
De kerstmarkt van basisschool KBS Laurentius in Breda stond dit schooljaar in het teken van Stichting Veer(le)kracht. Met de verkoop van allerlei dingen werd een mega bedrag opgehaald! Veel dank aan de school, en vooral aan alle kinderen die hebben meegeholpen! 

12 januari 2023:
Babyspeciaalzaak Liefz in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft met hun fooienpot in de winkel EUR 405 opgehaald voor Veer(le)kracht! 

23 december 2022:
Veerle op de radio, bij Missie Radio 538! DJ’s Bas Menting en Dylan Boet vroegen Veerle hoe het is om te leven met een ongeneselijke hersentumor. Het werd een openhartig interview, waarin Veerle inspireerde met haar duidelijke en krachtige verhaal #trots!

15 december 2022:
Tijdens een gezellige kerstborrel ontving Veer(le)kracht van netwerkvereniging Brabants Goed een prachtige cheque. Dank!

12 december 2022:
Veer(le)kracht mocht in Den Haag een cheque in ontvangst nemen van de Stichting ‘Wij & de Maatschappij’, het goede doelen fonds van Nationale Nederlanden. Wat een geweldige steunbetuiging!

8 december 2022:
Op initiatief van de neefjes van Veerle is er de afgelopen tijd bij de Albert Heijn in Gouda geld voor Veer(le)kracht ingezameld met het inleveren van statiegeldflessen.

6 november 2022:
Ernest Dutilh heeft de marathon van New York gelopen voor Veerle en Veer(le)kracht. Hij heeft daarmee een ongelofelijk groot bedrag opgehaald. Je bent een topper Ernest!

Eind september 2022:
Kei 013 heeft voor Veer(le)kracht ontzettend veel prachtige zelfgemaakte stenen en honing verkocht. Wat een steengoede actie! 

Vrijdag 23 september 2022:
Een van de krakers op de veiling van het benefiet hockeytoernooi op MHC Berkel Enschot op 26 mei jl., was een thuisdiner van maar liefst 9 gangen (voor 10 personen), verzorgd door Topchef Willem-Jan Goosen van Bistro St. Sjaak in Tilburg. Het was een geweldige avond!

Donderdag 15 september 2022:
Stichting Veer(le)kracht ontmoette neuro-oncoloog Sabine Mueller (foto midden) van het PNOC. Zij gaf een uitleg over de trials die mede dankzij Veer(le)kracht in Nederland worden mogelijk gemaakt. Zij sprak de verwachting uit dat de specifieke trial die mogelijk ook voor Veerle openstaat, in de komende maanden kan starten.

Zondag 4 september 2022:
Wat een dag! Brabants Mooiste was in alle opzichten écht Brabants Mooiste! Veel dank aan iedereen die heeft meegedaan, aangemoedigd en Stichting Veer(le)kracht heeft gesteund

Donderdag 1 september 2022:
Bouwcenter weet inderdaad hoe ’t werkt! De bij Bouwcenter Nederland aangesloten Bouwcenters zijn allemaal Nederlandse familiebedrijven die regionale & persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Samen hebben ze een bedrag van maar liefst EUR 15.000,- opgehaald voor Veer(le)kracht!

Woensdag 31 augustus 2022:
In Maastricht openden Mara, Arianne en Bram ‘Café Ramaceroni’ waar ze eigengemaakte taarten, koekjes, andere baksels, koffie, limonade en waterijsjes verkochten. De totale opbrengst is voor Veer(le)kracht! 

Augustus 2022:
Wat een maanden waren het voor Stichting Veer(le)kracht! In recordtijd werd ons eerste doel bereikt: EUR 200.000. En de teller staat inmiddels (dus: per augustus ’22) op meer dan EUR 272.000! Door ontelbaar veel mensen (groot en klein!) is er gedoneerd, zijn er lieve woorden gedeeld of is er op een andere manier aandacht en steun gegeven aan Veerle en Stichting Veer(le)kracht. Die positieve aandacht is harverwarmend en geeft zoveel energie en kracht. Met de zomervakantie voor de deur willen we jullie hiervoor allemaal (!) enorm bedanken. Duizendmaal dank!

Brabants Mooiste
Op 4 sept. a.s. slaat Veer(le)kracht de handen ineen met Brabants Mooiste, de jaarlijks terugkerende fietstocht die vanuit Oisterwijk door het Brabantse land trekt. We zijn vertegenwoordigd met een stand bij start/finish, en ook stappen wij met een Team zelf op de fiets. Kom langs onze stand en steun ons! (website)

Donderdag 21 Juli ’22:
Door de school van Veerle, de Caeciliaschool, werd een sponsorloop en bazaar georganiseerd. Veerle opende deze actie zelf met een vurige speech! Uiteindelijk is er een ongelofelijk groot bedrag opgehaald!

Woensdag 20 Juli ’22:
Zilveren Schoen Toernooi op MHC Hoco in het teken van Veer(le)kracht!

Zondag 17 Juli ’22:
Wat een ongelofelijke dag! De Nederlandse hockeydames werden wereldkampioen, en bondscoach Jamilon Mulders legde na afloop van de finale uit hoe het team daarbij inspiratie heeft geput uit Veerle en haar Veer(le)kracht!

Zaterdag 16 Juli ’22:
“She does not stop, we don’t stop either!” Bondscoach Jamilon Mulders van het Nederlands dameshockeyteam motiveert de dames voor aanvang van de halve finale door te verwijzen naar Veerle!

Vrijdag 8 Juli ’22:
Tom en Jan, neefjes van Veerle, organiseerden weer een actie op hun school, de Carrousel, voor Veer(le)kracht!

Vrijdag 8 Juli ’22:
In het Brabants Dagblad en de Gelderlander een artikel over hoe Veerle in recordtijd meer dan 200.000 Euro ophaalde , zie deze link!

Woensdag 6 Juli ’22:
Vandaag overhandigde Veerle een cheque van EUR 200.000 aan het PMC; het bedrag voor de zo belangrijke eerste trial en het eerste doel van de Stichting!

Zaterdag 25 Juni ’22:
Tim en Koen, neefjes van Veerle, verkochten armbandjes voor Veer(le)kracht, samen met hun vriendjes!

Donderdag 23 Juni ’22:
Hockeyteam Breda MC2 in actie voor Veer(le)kracht!

Maandag 20 Juni ’22:
De overeenkomst tussen de Stichting Veer(le)kracht en de Prinses Máxima Foundation is door Veerle zelf ondertekend! Een prachtig moment, ook omdat in een ‘recordtijd’ het eerste doel € 200.000 van Veer(le)kracht werd bereikt.

Zondag  19 Juni ’22:
Sophie haalde met haar eigen actiepagina EUR 950 op voor Veer(le)kracht! 

15 – 18 Juni ’22:
Actie voor Veer(le)kracht op de Summer Sale van Bowls & Dishes. 

Zaterdag 18 Juni ’22:
Disco Party voor Veer(le)kracht, Arbie’s Beachhouse, Berkel-Enschot.

Zaterdag 18 Juni ’22:
Op het eindfeest van de Prinses Julianaschool in Brussel werden Veer(le)kracht armbandjes verkocht!

Zaterdag 18 Juni ’22:
Veerles oude hockeyteam in Brussel in actie voor Veer(le)kracht!

Zaterdag 18 Juni ’22:
Moms in Balance Tilburg hield een sponsorloop voor Veer(le)kracht

Vrijdag  17 juni ’22:
Het ‘Raak Elkaar’ Fonds van Van Raak Staal in actie voor Veer(le)kracht 

Dinsdag  14 juni ’22:
Clinic van MHC Berkel-Enschot Dames 1

Maandag 13 juni ’22:
Stichting Aniek Hendriksz – Second to None in actie voor Veer(le)kracht

Zondag 12 Juni ’22:
Team MD1 van MHC Berkel-Enschot waste auto’s voor Veer(le)kracht!

Zondag 12 Juni ’22:
Oud-klasgenootjes van Veerle verkochten spulletjes in Brussel

Vrijdag 10 Juni ’22:
Ladies’ Circle de Leest  vekoopt wijn voor Veer(le)kracht en Stichting Taai (zie hun website)

Flessen inzamelen voor Veer(le)kracht:
Luuk (8 jr.) en Max (7 jr.) zamelen lege flessen en bierkratjes in

LOVE Armbandjes:
Frederique (11 jr.) maakt zelfgemaakte LOVE armbandjes voor Veer(le)kracht, en heeft er al meer dan 200 verkocht!

Zaterdag 4 Juni ’22:
Op een toernooi van VV Trinitas (Oisterwijk) haalde het team JO9-1 van Jong Brabant geld op voor elke goal. Ze scoorden 23 keer!

Flessen voor Veer(le)kracht:
Neefje Tom (11 jr.) zamelt lege flessen in op zijn school.

 

Sportschool in Actie:
Bij Sportschool Physique in Moergestel kun je Veer(le)kracht armbandjes kopen, en geld doneren!
 

Dinsdag  31 mei ’22:
Heleen van Core Business geeft Yogalessen in ruil voor een donatie aan Veer(le)kracht!

Dinsdag  31 mei ’22:
Pien en Saar Sanders op bezoek bij Veerle! Pien had haar gouden medaille mee, en gaf Veerle een nieuwe stick kado!

Maandag 30 mei ’22:
Veer(le)krachtpatser Jaap Stuurwold hield een lezing bij Blenheim Advocaten, wat een gulle donatie opleverde!

Zondag 29 mei ’22:
De Bredase tak van de Nederlandse Tafelronde, Ronde Tafel 21, in actie voor Veer(le)kracht!

Zondag 29 mei ’22:
Stichting Kans tegen Kanker en Voetbalvereniging Jodan Boys vragen aandacht voor Veer(le)kracht! 

Zaterdag 28 mei ’22:
SCG Gronsveld en CV de Zweitlanceers organiseerden een event/toernooi. Een van de juniorenteams doneerde hun prijzengeld aan Veer(le)kracht!

Donderdag 26 mei ’22:
Benefiet-hockeytoernooi en veiling voor Veer(le)kracht, MHC Berkel-Enschot.

Donderdag 26 mei ’22:
Het team ‘BlackPink’ Sint MiGreaseGestel liet zich sponsoren op het benefiet-toernooi op MHC-BE.

Oppassen voor Veer(le)kracht
Fedde (13 jr.) doneert een deel van zijn oppasgeld aan Veer(le)kracht!

Donderdag 26 mei ’22 :
Pleun (11 jr.) fietste 136 km naar haar oma voor Veer(le)kracht!

Zondag 22 mei ’22 :
Roos liep samen met haar moeder en broer de Vestingloop in Den Bosch voor Veer(le)kracht!

Vrijdag 27 April ’22:
Loes, Jet, Roef, Lees, Lila, Juna en Fedde verkochten spullen, limo en koekjes op Koningsdag. Nevine zong. Allemaal voor Veer(le)kracht!

21 juli 2023:

Tijdens de Tilburgse Kermis 

nl_NLDutch