Veer(le)kracht

OVer Veerle

Veerle is op 8 maart 2023, op 13-jarige leeftijd overleden. Maar wie was Veerle?

Veerle was een echte levensgenieter en had een druk sociaal leven. Je kon haar niet blijer maken dan met gezellige borrels, etentjes of feestjes met vrienden en familie.

Geheel in stijl heeft ze, een maand eerder dan gepland, haar 13e verjaardag groots gevierd met alle vriendinnen die haar lief waren. Tijdens een stijlvol diner hebben haar beste vriendinnen gespeecht en natuurlijk met Cassis geproost op het leven!

Sociaal als ze was, bracht Veerle veel tijd door met haar vriendinnen, bijvoorbeeld om samen te chillen, te kletsen of te shoppen. Daarnaast was Veerle ook heel sportief. Ze hockeyde met rugnummer 5 in de C1 van de plaatselijke hockeyclub en hield ook van skiën, tennis en zwemmen. Ze was ook al een aantal keer naar een zeilkamp in Friesland geweest, al ging het haar dan stiekem meer om het sociale (avond)programma dan om het zeilen…

Veerle was een vrolijk, positief, nieuwsgierig, slim, grappig, ondernemend, sociaal, sportief en sterk meisje, waar we allemaal heel erg dol op waren. Ze woonde met haar ouders Hanneke en Jan Willem, zusje Laurine en broertje Hidde in Brabant. Ze zat in de gymnasium brugklas van een middelbare school in Tilburg.

Begin 2022 kreeg Veerle te horen dat zij een hersentumor (een DMG) had, die zeer moeilijk behandelbaar bleek. Deze verdrietige diagnose zette het leven van Veerle (en van iedereen om haar heen) natuurlijk volledig op zijn kop. Maar wat Veerle kenmerkte is dat zij, zelfs in die onzekere en moeilijke tijden, in staat was om met humor en optimisme te blijven genieten van de mooie dingen in het leven. Deze veerkrachtige instelling van Veerle is dan ook de inspiratiebron voor de naam van haar Stichting: Stichting Veer(le)kracht!

 

 
nl_NLDutch