Veer(le)kracht

OVer Veerle

Veerle is 12 jaar en woont met haar ouders Hanneke en Jan Willem, zusje Laurine en broertje Hidde in Brabant. Ze is dit schooljaar gestart in de gymnasium brugklas van een middelbare school in Tilburg.

Veerle is een echte levensgenieter en heeft een druk sociaal leven. Je kunt Veerle niet blijer maken dan met gezellige borrels, etentjes of feestjes met vrienden en familie. Geheel in stijl heeft ze haar 12e verjaardag dan ook groots gevierd, met veel gasten (jong en oud), lekker eten en karaoke tot in de vroege uurtjes.

Sociaal als ze is, brengt Veerle veel tijd door met haar vriendinnen, bijvoorbeeld om samen te chillen, te kletsen of te shoppen. Daarnaast is Veerle ook heel sportief. Ze hockeyt in de C1 van de plaatselijke hockeyclub en houdt ook van skiën, tennis en zwemmen. Ze is ook al een aantal keer naar een zeilkamp in Friesland geweest, al gaat het Veerle dan stiekem meer om het sociale (avond)programma dan om het zeilen…

Veerle is een vrolijk, positief, nieuwsgierig, slim, grappig, ondernemend, sociaal, sportief en sterk meisje, waar we allemaal heel erg dol op zijn.

Begin dit jaar heeft Veerle te horen gekregen dat zij een hersentumor (een DMG) heeft die zeer moeilijk behandelbaar is. Deze verdrietige diagnose heeft het leven van Veerle (en van iedereen om haar heen) natuurlijk volledig  op zijn kop gezet. Maar wat Veerle kenmerkt is dat zij, zelfs in deze onzekere en moeilijke tijden, in staat is om met humor en optimisme te blijven genieten van de mooie dingen in het leven.

Wij zijn allemaal zeer onder de indruk van haar positieve levensinstelling en grote Veer(le)kracht!

nl_NLDutch